Hero WOD: Weijdt

0
1736
Mark Weijdt - hero wod - crossfitwereld

De WOD

Doe zo snel mogelijk 5 rondes van:

  • 19 Chest-to-Bar Pull-Ups
  • 12 Box Jumps
  • 8 Squat Cleans

RX specificaties

RX mannen
– 70 cm box
– 75 kg clean

RX Vrouwen
– 60 cm box
– 45 kg clean


Score

For Time: Noteer de tijd die op de klok staat na het afronden van de laatste beweging.


Wist je dat?

Deze WOD is opgedragen aan de Nederlandse Sergeant Mark Weijdt, 24 jaar oud, van het 11 Luchtmobiele brigade 12e Regiment van Hutzs die tijdens een vredesmissie in Afghanistan op 19 december 2008 door een IED om het leven kwam.

We vonden deze wod voor het eerst op CrossFit Spaarne’s website als workout van de dag voor zaterdag 19 december 2015, zeven jaar na zijn overlijden. In 2018 kwamen we er achter dat de WOD oorspronkelijk was gemaakt door Michael Wilson, een goede vriend van Mark Weijdt, en boxeigenaar bij Crossfit Arnhem.

“Mark was een sergeant en squadeleider. Hij was een sluipschutter en een gepassioneerde,  leuke vent, die altijd positief was.

Uit verschillende bronnen is duidelijk geworden dat Michael goed heeft nagedacht over deze wod. Hij koos deze 3 bewegingen om de hartslag te verhogen (zoals de adrenalinekick tijdens hun missie), boxsprongen omdat ze op een heuvel waren, squat cleans omdat ze Mark moesten dragen (het RX gewicht is ongeveer het gewicht van Mark). En zelfs over de rep indeling is nagedacht:
– 19e dag
– 12e maand
– 8e jaar
– 5 jaar sinds zijn overlijden (De WOD werd in 2013 werd gecreëerd)

Deze training krijgt steeds meer bekendheid met name in Nederlandse boxen maar ook zeker daarbuiten.

“Op deze manier herdenken wij en vele anderen zoals Mark Weijdt een soldaat en een vriend en brengen hulde aan alle nabestaanden (vooral zijn ouders, zussen en partner).”
– CrossFit Spaarne –

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here